Med forbehold om endringer


PROGRAM LØRDAG 17. NOVEMBER

Rumifestivalen - seminar

Verdenspoeten Mavlana Jalal-ad-Din Muhammad Rumi fyller 800 år og vi feirer med seminar, konsert og forestillinger. Da Rumi døde i 1273 kom representanter fra alle kjente religioner for å hylle ham. 800 år etter hans fødsel er han en av verdens mest leste poeter, og etter at UNESCO har utropt 2007 til Rumis jubileumsår er han blitt feiret over hele verden. Endelig blir det Rumifestival i Oslo hvor du i løpet av en helg får mulighet til å oppleve Rumi som mystiker, som poet, som filosof og ikke minst som humorist.

Seminar 12.00 – 16.00
Et seminar om Rumi både for deg som kjenner hans forfatterskap fra før, og for deg som er nysgjerrig på en av verdens største poeter.Fra Afghanistan har Norsk P.E.N invitert den kjente forfatteren som kommer til seminaret for å dele Rumis poesi med oss. Nima Hajiri vil fortelle om dervishenes vei for å nå det gudommelige mens Dr. Shadab Vajdi kommer fra London med foredraget Deep Vision and Shortcomings. An Assessmaent of the Works and Thoughts of Jalal-od-din Rumi (Moulavi).Fra Sverige kommer Ashk Dahlén med et foredrag om Rumi som sufisk kjærlighetspoet. Egyptiske Chirine El Ansary vil fortelle om Rumis innflytelse på fortellerkunsten og på henne som forteller, mens forfatter og oversetter Erling Kittelsen vil lese eksempler fra Rumis poesi og fortelle om hvordan det har vært å jobbe med å gjendikte Rumi til norsk.

Programmet har engelsk, svensk og norsk tale.

Påmelding til marie@albatrass.no / (22 04 08 87)
Pris ved påmelding før 9. november: 130 kr /70 kr for studenter
Pris ved påmelding etter 9. november: 200 kr/ 100 kr for studenter


Medvirkende: Shadab Vajdi, Ashk Dahlén, Chirine El Ansary, Erling Kittelsen mm.Rumifestivalen - festivalåpning
Festivalen åpner med fortellinger, poesi og musikk. Benytt muligheten til å høre den kjente egyptiske fortelleren Chirine El Ansary som kommer til Norge for første gang med fortellingen «Love and Sight» basert på fortellingen om prinsen og tjenestejenta.
For første gang kommer også den afghanske forfatteren som vil lese Rumis dikt på originalspråket. Fra Norge deltar den kjente fortelleren Georgiana Keable og Nima Hajiri med fortellinger både om og fra Rumi. Musiker Said Dibaj setter tonene når vi feirer at Rumi fyller 800.

Programmet har hovedsaklig engelsk tale.

Forestillingsdato: Lørdag 17.11.2007
Åpner: kl: 17.30
Starter: kl: 18.00
Billetter:

Medvirkende: Chirine El Ansary, Rahnaward Zaryiab, Georgiana Keable, Nima Hajiri, Said Dibaj og Amir Mirzai.


Konsert med Azad
Rumifestivalen er svært glade for å kunne presentere en av Irans fremste formidlere av klassisk persisk musikk; Davod Azad, som kommer til Norge fra Iran sammen med musikerne Mohammad Farzad Andalibi, Ali Pajoosheshgar, and Habibollah Mohammadi. Davod Azad briljerer på flere instrumenter ved siden av å synge, og kommer til Norge sammen med bandet sitt for å fremføre sufi-konserten “Rumi's mesti” som betyr Rumis beruselse. I løpet av 2007 har Azad deltatt på ulike Rumi arrangementer over hele verden, og endelig kommer han hit! Les mer om Davod Azad her: http://www.davodazad.com

Forestillingsdato: Lørdag 17.11.2007
Åpner: kl: 19.45
Starter: kl: 20.15
Billetter:http://www.billettservice.no/html/browse.htmI?l=NO&TOUR=RUMIFEST


Davod Azad på Youtube

PROGRAM SØNDAG 18. NOVEMBER


Å synge ut sin tone
Forestilling med fortellerne Torgrim Mellum Stene og Tone Bolstad Fløde. Du får oppleve fortellinger fra Rumis store arv av livsfilosofi. Vi er alle som hull i den store fløyten Skaperen har spikket til. Hver og en har sin tone å bidra med. Her får vi en sjelden mulighet til å møte to av de markante fortellerstemmer i det norske fortellermiljøet i samme forestilling.

Forestillingsdato: Søndag 18.11.2007
Åpner: kl: 17.30
Starter: kl: 18.00
Medvirkende: Torgrim Mellum Stene og Tone Bolstad Fløde
Billetter: http://www.billettservice.no/html/browse.htmI?l=NO&TOUR=RUMIFEST

I know not
Forestilling med med egyptiske Chirine El Ansary som kommer til Norge for første gang for å delta på Rumifestivalen hvor hun i denne forestillingen opptrer sammen med musiker Said Dibaj. Chirine er en av fortellerne som virkelig har gjort seg bemerket på festivaler rundt omkring i Europa de siste årene. Chirine har jobbet med Rumi og hans fortellinger i flere år og vil i denne forestillingen presentere flere av hans mest kjente. Chirine er kjent for å ha en helt spesiell tilstedeværelse og utstråling på scenen, og vil ved siden av å la deg oppleve disse klassiske fortellingene og så vise deg hvordan Rumis tanker og filosofi også er relevant i dag og kanskje har et mer moderne budskap enn du tidligere har tenkt.

Forestillingen er på engelsk.

Forestillingsdato: Søndag 18.11.2007
Åpner: kl: 19.00
Starter: kl: 19.30
Medvirkende: Chirine El Ansary og Said Dibaj
Billetter: http://www.billettservice.no/html/browse.htmI?l=NO&TOUR=RUMIFEST


 

 

 

 
Fritt Ord