Rumifestivalen 2009

 

 

 

 

RUMIFESTIVALEN 2009
21.-22. November i Cosmopolite
Vogts gate 64

0477 Oslo


PROGRAM
(Med forbehold om endringer og skrivefeil)

Konsert med den legendariske musikeren Abulvali og Shish magham, Dovlatmand og Rolf Erik Nystrøm og Morteza Godarzi. forestillinger med Mikael Öberg, Ashley Ramsdan og Duncan Macintosh og Barneprogram, seminar, og mye mer.

 

LØRDAG 21. NOV

12:00 – 16:00

Årets Rumiseminar

Tre av irans anerkjente forfattere og folkeminneforskere møter norske forskere og sammenligner og problematiserer forholdet mellom Rumi og Snorres diktning. Rumifestivalen 2009 ser på og sammenligner Snorre Sturlasson og Mavlana Jalal-ad-Din Muhammad Rumis forfatterskap. Temaer som er viktige hos begge - identitet, skam og ære, tilhørighet, kjønnsroller, nasjonalitet og hva det vil si å være menneske - vil bli løftet frem og drøftet.

Med Kristin Lyhmann, Ahmad Vakilian, Mohammad jafari, Shokoufeh Taghi og Johannes Gjerdåker.

 

(150 kr,innkludert lunsj, billetsalg i døra) Publikum som har festivalpass kan komme inn på seminaret, men må betale 50 kr for lunsj.

Mer info

 

13:00 – 13:40

Familieforestilling – Snorre for
barn (fra 4 år)
Morsom familieforestilling om Snorre Sturlason med Øystein Vestre.
Snorre Sturlason het en mann som levde på Island for over 800 år siden. Han hadde langt skjegg og var høvding. Snorre skrev bøker på kalveskinn. I bøkene sine fortalte han om vikinger og konger og guder. Disse historiene leses og fortelles den dag i dag. Her får dere høre noen av disse historiene og litt om mannen som skrev dem

Billetter:

 

14:00 – 14:40

Familie forestilling – Rumi for barn (fra 4 år)

Familieforestilling med Mohammad Mirzazadh og Nima Hajiri, som forteller for barna fra Rumis univers.

Vi møter klassiske skikkelser som Lillekattdenstore, det lille syngende lammet og den vingeløse, den sangløse og den fargeløse.

Billetter:

 

16:00 – 17:00

Konsert – Shish Magham
Et sjeldent mestermøte – Nasiba Omonbaeva og Abdurashidov Abduvali er av Sentral-Asias aller fremste utøvere innenfor den klassiske palassmusikken.

Omonbaeva og Abduvali forvalter denne sjeldne og egenartede sufimusikken som befinner seg i skjæringspunktet mellom persisk og kinesisk musikktradisjon. (Med sang og klassike instrumenter som tambour, robab og setar.)

Billetter:


19:00 – 20:15

Festivalåpning
Festivalåpningen lørdag kveld blir et høydepunkt med en spennende blanding av norsk, tadsjikisk og persisk folkemusikk.

Rumi og Snorre danner utgangspunkt for innholdet i forestillingen.

Med Ashley Ramsden, Duncan Mackintosh, Mikael Öberg, Morteza Godarzi, Rolf Erik Nystrøm, Dolatmand Khalo, Abdurashidov Abduvali, Nasiba Omonbaeva og Øyonn Groven Myhren.

Billetter:

 

21:00- 23:00

(23:30 – 24:00)

Konsert – Sufisticated med surpeise

Worldmusic – Folk/electronic: Fuat Talay & DJ Mashti med sufimusikk.

Det tyrkiske folkemusikkensemblet til Fuat Talay har sammen med DJ Mashti (Mads Nordheim) bygget et musikalsk crossoverlandskap hvor elektronisk musikk møter tyrkisk folkemusikk med utspring i sufifilosofien og Rumis tekster.

Billetter:

   
 
SØNDAG 22. NOV
15:00 – 15:40

Konsert fra Khorasan (Iran)
Goodarzi har de siste syv årene mottatt pris som en av Irans beste folkemusikere og han har turnert mye over hele Sentral-Asia. For første gang spiller han i Europa, med et program bestående av ballader, folkelige kjærlighetssanger og tradisjonell musikk som gir visdomsord til livet.

Billetter:

 

17:00 – 17:45

Løgnaktig, slu og uberegnelig - Loke! Forestilling ved Mikael Öberg og Malin Skinnar Snorre (voksne)
Den anerkjente fortelleren Mikael Öberg fra Sverige lar oss høre om halvguden Loke og hans stadig uberegnelige og lunefulle renkespill i Åsgård.


Billetter:


18:30 – 19:30  Ashley Ramsden og Duncan Mackintosh forteller fra Rumis diktning.

”Kom, kom – hvem du enn måtte være, vandringsmann, tilbeder, du som elsker avskjeder. Denne karavanen er ikke for de desperate…

” Vi inviteres inn i Rumis grenseoverskridende univers av to sterke fortellerstemmer fra England. Ramsden og Mackintosh har turnert med denne forestillingen over hele verden og endelig får vi den hit til Rumifestivalen.


Billetter:

 

20:30 – 22:00 Konsert Mester Dolatmand, Rolf Erik Nystrøm og Kristin Groven Holmboe fant hverandre musikalsk i Tadsjikistan i vår. Fortsettelsen på dette sjangeroverskridende og eksperimentelle musikalske møtet avslutter årets Rumifestival. Dolatmand og Nystrøm er de to første som kobler fjellmusikken falak med improvisert saxofon.

Nystrøm og Dolatmand trollbandt publikum i Tadsjikistan da de spilte der i mai i år. Denne gangen tar de med seg sopran Kristin Groven Holmboe.

Kvelden byr på overraskelser. Dette blir en konsertopplevelse av de sjeldne!


Billetter:
  

Rumi


Da Mavlana Jalal-ad-Din Muhammad Rumi døde i 1273 kom representanter fra alle kjente religioner for å hylle ham.

Over 800 år etter hans fødsel er han en av verdens mest leste poeter, og etter jubileumsåret 2007 er han blitt feiret over hele verden.

Rumifestivalen er et tverrfaglig og flerkulturelt møtested for diskusjon, opplevelse og utveksling i Rumis ånd. Årets deltagere kommer fra Tadsjikistan, Iran, Egypt, Irland og Norge.

BILLETTER : Billettservice

Festivalpass kun 400! Kjøpes på Billettservice: www.billettservice.no

Albatrass
KULTURRÅD
Vennskap nor sør
FRITT ORD
UD