16 – 18 NOVEMBER 2012 PÅ RIKSSCENEN I OSLO

Turan, en av høydepunktene under årets festival

Vi gleder oss til igjen å presentere en brennaktuell Rumifestival for publikum! På programmet til årets festival står blant annet modernisert og eksplosiv tradisjonsmusikk fra Kasakhstan, skjeldne musikermøter, dervisjdans, og klassisk persisk musikk.

Heather Raffo (US) kommer med sin prisbelønte forestilling The Sounds of Desire sammen med musiker Amir ElSaffar, og Chirine El Ansary (Fr/Eg) kommer med The Heart of Hilali, en personlig forestilling basert på et klassisk helteepos som fortsatt overleveres muntlig i den arabiske verden.

Fra Lorestan i Iran kommer Asareh Shekarchi sammen med sin far, kermanche-mester Ali Akbar Shekarchi, og de holder konsert sammen for første gang. Som tidligere fokuserer vi på poesi og litteratur; årets forfattergjest er norsk-irakiske Walid al-Kubaisi. Og som alltid blir det møter mellom poesi & musikk, mellom tradisjon & samtid, mellom øst & nord. Andre utøvere i år er bl.a slampoeten Fredrik Høyer, saksofonistene Trygve Seim og Rolf-Erik Nystrøm, den egyptiske dervisjdaneren Raed AbdElGhany samt ensemblene Turan fra Kasakhstan og Navaye Del fra Iran.

Rumifestivalen har siden 2007 vært en internasjonal møteplass for musikk, scenekunst, og litteratur med kvalitet, innhold og mening. Rumifestivalen er opptatt av å skape rom for utveksling mellom ulike fagfelt, mellom ulike tradisjoner og kulturer, mellom utøvere og pulikum.Jeg er ikke fra øst, ikke fra nord, jeg er litt av alt og alt er litt av meg.
Mawlana Jalal-al-din Rumi (1207 – 1273)
Festivalen er støttet, Oslo Kommune, Fritord, Kulturrådet, Ud
Fritt Ord, Kulturrådet, Oslo Kommune, Enhet for mangfold og integreringUD
Ungdom Utvikling, Iran.no, Kazakstan Ambassade, Albatrass