Nordic Orient – Rumi Songs

Konsert med poesi

Rumifestivalen 2013 har gleden av å avslutte årets festival med urpremiere på en særegen og flott konsertforestilling. Vi får oppleve et unikt møte mellom nyskapende jazz og klassisk verdenslitteratur gjennom musikk komponert av Trygve Seim til tekster av Rumi. Prosjektet har sprunget ut av et samarbeid mellom Trygve Seim og Tora Augestad.

NÅR: SØNDAG 24. NOVEMBER / KL. 20:00
HVOR: RIKSSCENEN, Hovedscenen
BILLETT: 200,- (inkl. avg.)
UTØVERE: Trygve Seim, Tora Augestad, Frode Haltli, Svante Henrysson, Erling Kittelsen

Trygve Seim
er komponist, en av Norges ledende internasjonale saksofonister og en av de aktive innen crossover-prosjektet ”The Source”. Han har tilbrakt mye tid i Egypt og Midtøsten og hatt flere samarbeidsprosjekter med ledende musikere i regionen.

Tora Augestad
er en av de store norske vokalistene med mange større opptredener i utlandet. Hun beveger seg mellom klassisk musikk, kunstmusikk, kabaret og jazz. Hun har utgitt flere cd-er med sitt eget ensemble ”Music For A While”.

Frode Haltli
er en av Norges fremste på akkordeon og har spilt konserter over hele verden både som solist med store orkestre og i forskjellige ensembler. Han er spesielt kjent for sitt arbeide innen samtidsmusikk, men har også deltatt i flere kulturutvekslingsprogrammer i Asia.

Svante Henrysson
er internasjonalt anerkjent cellist, kontrabassist og elbassist. Han ble som svært ung ansatt i Oslofilharmonien, og har senere turnert med Yngwie Malmsteen, Elvis Costello, Jon Balke og Anne Sophie von Otter.

Erling Kittelsen
er lyriker, dramatiker, forfatter og oversetter, og har utmerket seg med gjendiktninger av poesi fra Mdtøsten. Han har også gjendiktet Rumi til norsk og mottatt en rekke priser for sine arbeider.