Vinner av illustrasjonskonkurranse!

I samarbeid med Kia Literary Agency i Iran har Rumifestivalen gjennomført en konkurranse hvor formålet var å lage en illustrasjon til et av Rumis mest berømte dikt. ( Som bl.a. inneholder ordene Jeg er ikke kristen, jøde, zoroaster eller muslim; Jeg er ikke østlig eller vestlig, eller fra land eller sjø ). Kun illustratører/kunstnere med iransk bakgrunn deltok. Etter en vurdering av juryer både fra Norge og Iran gikk Mehrdad Zaeri av med seieren med denne tolkningen!

Om vinneren trekker juryen frem den originale, konkrete og humoristiske tolkningen av diktet, formidlet i et stilrent og personlig formspråk. Zaeri er bosatt i Tyskland og jobber fulltid som illustratør.

Konkurransens 34 innsendte bidrag har blitt vurdert av en jury bestående av en kunstner og en designer, samt representanter fra Rumifestivalens styre og fra Kia Literary Agency. Kia Literary Agency ble stiftet i 2002 med det siktemål å promotere og støtte gode litterære verker i alle former verden over, og jobber særlig med formidling av illustrerte bøker for barn og ungdom.

Ved siden av å kåre de tre beste bidragene, er det gjort et utvalg av konkurransens to beste illustrasjoner. Nedenfor følger de syv bidragene som ble valgt ut i tillegg til de tre vinnerne.