BOKHAMMAM

Heather Raffo (US) og Radik Tyulyush (TUV) i samtale med Fredrik Wandrup

I våre tradisjoner og kulturelle røtter ligger det både kunnskap og forankring. Men i røttene våre kan det også ligge en sterkt konserverende kraft. I årets BokHammam samtaler Dagbladets kulturjournalist Fredrik Wandrup med to kunstnere som jobber innenfor ulike felt, men som begge har føttene godt plantet i både tradisjon og samtid. I hvilken grad er de som kunstnere inspirert av egne og andres tradisjoner? Hvor ligger balansepunktet mellom å være tro mot tradisjonen og å finne et individuelt rom for eget kunstnerskap? Hva gjør det nødvendig i et moderne samfunn å beholde kontakten med tradisjonelle kultur- og kunstuttrykk?

NÅR: LØRDAG 31. JANUAR / KL. 16:00
HVOR: VICTORIA NASJONAL JAZZSCENE
BILLETT: Gratis inngang
UTØVERE: Frederik Wandrup, Heather Raffo (US), Radik Tyulyush


Fredrik Wandrup er forfatter og ansatt som journalist i Dagbladet. Han har skrevet en rekke essays og artikler i ulike tidsskrifter og antologier, og har forfattet litterære biografier om både Jens Bjørneboe og Olaf Bull. For sistnevnte fikk han Riksmålsforbundets litteraturpris i 1995.

Heather Raffo er skuespiller og dramatiker, kjent for å skrevet og spilt i 9 parts of desire, et nærgående og dokumentarisk stykke om ni irakiske kvinner, som gjorde stor suksess Off Brodway og Off West End i 2003. Sterkt inspirert av en tidligere reise for å besøke familien i Baghdad og basert på intervjuer, tok arbeidet med forestillingen henne dypt inn i det irakiske samfunnet både i og utenfor Irak. Heather er mottaker av bl.a Lucille Lortel Award, samt de prestisjetunge Susan Smith Blackburn – og Marian Sedes-Garsom Kanin playwriting awards, underviser, har spilt i film og teater og har nylig skrevet Librettoen for en opera om en amerikansk soldat som tjenestegjorde i Fallujah i 2004.

Radik Tyulyush er komponist og musiker fra Den Tuvinske Republikken i Russland, og er mester i tradisjonell mongolsk strupesang. Han ble medlem av den berømte gruppen Huun-Huur-Tu i 2006. Han spiller fortsatt i denne gruppen, men opptrer også solo og samarbeider i flere andre prosjekter.