VOICES WITH ROOTS – Sør møter Øst møter Nord

Voices with Roots WebTre unike stemmer med røtter i ulike tradisjoner møtes i årets åpningskonsert med Kristin Asbjørnsen Quartet som hovedartist

Som festivalåpning har Rumifestivalen invitert tre unike vokalister med røtter i ulike tradisjoner. De forskjellige musikalske uttrykkene bindes sammen av den universelle voggesangen og sørgesangen – et sangmateriale man kan finne igjen i alle tradisjoner og kulturer. Kristin Asbjørnsens musikk, sterkt inspirert av afro-amerikanske spirituals, står både i dialog med og i kontrast til Kouames vest-afrikanske musikalske verden og Tyulyush’ mongolske strupesang.

NÅR: FREDAG 30. JANUAR / KL. 21:00 (Dørene åpner kl. 20:00)
HVOR: VICTORIA NASJONAL JAZZSCENE
BILLETT: 200,- (inkl. avg.)
UTØVERE: Kouame Sereba (vokal, div. instrumenter), Radik Tyulyush (TUV) (vokal, div. instrumenter), Kristin Asbjørnsen Quartet: Kristin Asbjørnsen (vokal), Olav Torget (gitar, vokal), Gjermund Silset (kontrabass, el-bass og vokal), Rune Arnesen (trommer, vokal)


Kouame Sereba er multiinstrumentalist, perkusjonist og sanger fra Elfenbenskysten. Han har bodd og arbeidet i Norge i en mannsalder og fikk under Folke:Larm 2009 prisen som årets folkemusiker. Han har turnert over hele verden og har medvirket på flere ti-talls CD-utgivelser.

Kristin Asbjørnsen er en av de mest originale og kritikerroste stemmene i norsk jazz, pop og verdensmusikk og er alltid en stor opplevelse å høre live. Gjennom to tiår har hun markert seg som en genuin formidler av afroamerikanske spirituals, der det spesielle nærværet i hennes sang, stemmeimprovisasjon og groove er gjennomgående.

Radik Tyulyush
er komponist og musiker fra Den Tuvinske Republikken i Russland, og er mester i tradisjonell mongolsk strupesang. Han ble medlem av den berømte gruppen Huun-Huur-Tu i 2006. Han spiller fortsatt i denne gruppen, men opptrer også solo og samarbeider i flere andre prosjekter.