Harmonier og Tvil – Saleh Mahfoud feat. Oslo Oriental Orchestra

«Inn i hjertet spilles hundre trommer
vi vil høre det først i morgen.»

Mawlana Jalaluddin Muhammad Rumi

Harmonier og Tvil er Saleh Mahfoud sitt personlige prosjekt, der musikk og poesi møtes for å presentere en blanding av opplevelser og følelser, og for å stille viktige spørsmål.

1Saleh Mahfoud er en multi-instrumentalist (kanun, gitar, oud m.m.), vokalist og komponist født i november 1984 i Damaskus i Syria. Han kom til Norge i 2015. Saleh er aktiv i forskjellige musikk- og kulturprosjekter i Norge, blant annet Majaz, Trimolo, Oslo Oriental Orchestra, Oslo Dabke-festival og – klubb. Han har spilt en avgjørende rolle i å styrke den arabiske musikken på den norske musikkscenen de siste årene.

Musikken i Harmonier og Tvil balanserer mellom moderne musikk og tradisjonell folkemusikk og komplementeres av et utvalg av poesi skrevet av både sufi-poeter og norske poeter. Egne tekster fra Saleh og hans venner er også med. Tekstene omhandler eksistensielle spørsmål så som kjærlighet, eksil, ensomhet og vennskap.

Salehs egne minner, historier og opplevelser smeltes sammen for å skape et rom som bærer resten av elementene i prosjektet og for å skape musikkstykkene og en harmoni mellom disse elementene. Resultatet blir en musikalsk eliksir.

I tillegg til Saleh består Oslo Oriental Orchestra av musikerne Jonas Cambien, Adrian Myhr, Khalid Laaouam, Tarek Halabi og Michaela Antalova. Gruppen er på en reise for å finne den perfekte balansen mellom prosjektelementene, men samtidig å skape en ubalanse mellom dem, på en kontinuerlig jakt for å finne harmoniene mellom kontrastene.

NÅR: SØNDAG 21. NOVEMBER / KL. 20:30
HVOR: Victoria nasjonale jazzscene
BILLETT: 150,- (inkl. avg.) inkludert i kveldspass (250,-)
UTØVERE: – Saleh Mahfoud (Kanun), Jonas Cambien (piano/Synth), Ingrid Hannsidal (Fiolin), Khaled Habeeb (oud), Adrian Myhr (bass), Khaled Laouam (Sax), Tarek Halabi (Perk), Andreas Wildhagen (Tromme).