Barn av Babel

Konsertforestilling for fire språk

I anledning Språkåret presenterer Rumifestivalen en ny flerspråklig forestilling som utforsker myten om Babels Tårn, og idéen om at ulike språk forvansker kommunikasjon. Er det mulig å finne det vakre i det fremmede? Gjennom å gjenkjenne det som er vårt, det som er felles? Fortelles på fransk, norsk, arabisk og engelsk. Forestillingen er dels basert på et manus, dels improvisert frem av utøverne.

NÅR: LØRDAG 23. NOVEMBER / KL. 18:00
HVOR: RIKSSCENEN, Hovedscenen
BILLETT: 150,- (inkl. avg.)
UTØVERE: Chirine El Ansary (EG), Torgrim Mellum Stene, Sarah Camille, Morten Minothi Kristiansen

En konsertforestilling for fire språk laget og produsert i Norge. En gruppe karakterer reiser nedover språkelven i en båt. Reisen går fra tidenes morgen og via korstog og krig kommer vi til slutt til nåtid, sosiale medier og en arabisk vår. Historier om språk- og kulturmøter, både universelle og personlige, krydres med anekdoter om ulike språk som filter for å fortolke verden. I bakgrunnen ulmer historien om Babels Tårn, da mennesket mistet sitt felles språk. Men kan vi forstå hverandre likevel? Det overordnede narrativet handler om å nå denne forståelsen, og å finne det vakre i det fremmede, i det som er langt borte fra oss gjennom å gjenkjenne det som er vårt, det som er felles. Historien fortelles på norsk, engelsk, fransk og arabisk. Utøverne er Chirine El Ansary (Egypt), Torgrim Mellum Stene og Sarah Ramin Osmundsen. Morten Minothi Kristiansen stiller som musiker med egenkomponert musikk til forestillingen.

Manus: Marie Ulsberg og Torgrim Mellum Stene i samarbeid med utøverne.
Produksjon: Marie Ulsberg og Torgrim Mellum Stene

Chirine El Ansary
Egyptisk scenekunstner og forteller med Le Coq-bakgrunn med hele verden som virkefelt. Har siden 1996 jobbet med muntlig fortellerkunst og formidlet vår klassiske kulturarv til både et arabisk, engelsk og franskspråklig publikum.

Torgrim Mellum Stene
Internasjonal sceneforteller og manusforfatter som utvikler egne forestillinger basert på både historisk, personlig og mytologisk materiale.

Sarah Camille
Spoken word-poet, sanger og forteller. Bosatt i Oslo med røtter fra Norge og Martinique. Tidligere Norgesmester i Poesislam.

Morten Minothi Kristiansen
Morten er musiker og har sammen med andre musikere, billedkunstnere, dansere og fortellere skapt, improvisert og komponert originale uttrykk via alternativ bruk av instrumenter. Han har studert musikk i Cape Town og har siden studieslutt arrangert festivalen On the Edge of Wrong i Sør-Afrika hvert år.

Forestillingen er støttet av Språkåret 2013 og Norsk Skuespillersenter og er utviklet i samarbeid med Rumifestivalen.