BokHAMMAM

Yulia Ginis (IL) og Maram al-Masri (SY) i samtale med Fredrik Wandrup

I årets Bokhammam samtaler Dagbladets kulturjournalist Fredrik Wandrup med to sterke kvinnelige kunstnere. Den ene er billedkunstner og regissør og den andre er poet. Hvordan har de arbeidet og funnet veien til sin egen skaperprosess? Hvilke vilkår har kunst- og kulturlivet i Syria og Israel i dag?

NÅR: SØNDAG 24. NOVEMBER / KL. 16:00
HVOR: RIKSSCENEN, Klubbscenen
GRATIS INNGANG
UTØVERE: Fredrik Wandrup, Maram al-Masri (SY) og Yulia Ginis (IL)

Fredrik Wandrup
er forfatter og ansatt som journalist i Dagbladet. Han har skrevet en rekke essays og artikler i ulike tidsskrifter og antologier, og har forfattet litterære biografier om både Jens Bjørneboe og Olaf Bull. For sistnevnte fikk han Riksmålsforbundets litteraturpris i 1995.

Yulia Ginis
er israeler med russisk/amerikansk bakgrunn. Etter mange års virke som kunstmaler tok hun utdannelse ved The School of Visual Theatre i Jerusalem. I 2005 grunnla hun The Mystorin Theatre. Som regissør og scenograf for teatergruppen har hun produsert forestillinger basert på jødiske myter og tekster og utviklet et universelt, visuelt og fysisk scenespråk for å formidle dem.

Maram al-Masri
Maram al-Masri er syrisk poet og er i dag regnet som en av de mest kjente kvinnelige stemmer fra Syria og også en av de mest spennendee poetene i sin generasjon. Hennes arabiske poesi er oversatt til flere språk.