Navaye Del

Nazanin Pedarsani
Har spilt tomback og perkusjon siden hun var svært liten og fikk undervisning allerede fire år gammel i tomback av Mester Hosein Tehrani og Bijan Kamar. Hun spiller i flere ensembler, har opptrådt på mange festivaler både i Iran og utlandet. Hun er i tre år blitt utpekt til Irans beste, kvinnelige perkusjonist.

Asareh Shekarchi
Er elev av sin far, mester Ali Akbar Shekarchi, og spiller i mange forskjellige, profesjonelle ensembler. Hun er virtuos på kermanche, har en flott sangstemme og trakterer også noen perkusjonsinstrumenter. Et av hennes ensembler vant førstepris innen musikkformen shish-magham i Baku i mars 2012.

Nasim Siyabi
Er en markant og glitrende sanger. Har vært elev av mester Shajarian og har lært alle teknikkene for såkalt ”Avaz ”, tradisjonell, persisk sang. Hun har gjennom årene videreperfeksjonert seg og har således gitt denne stilen sitt personlige, varme preg.

Padide Ahranejad
Spiller tar og har studert ved musikkakademiet og musikkhøgskolen i Tehran. Hennes musikalske inspirasjon kommer fra Mester Behrooz Hemmati og Hossein Alizadeh. Padideh komponerer endel av musikken som Navaye Del spiller, og har et nyskapende, musikalsk uttrykk. Hun spiller i flere større, iranske orkestre.

Ava Ayoubi
Spiller oud og bass-tar, og har studert ved musikkhøgskolen i Tehran. Har vært student av Mester Behrooz Hemmati og Hossein Alizadeh. Spiller fast i flere profesjonelle orkestre.

Navaye Del spiller under avslutningskonserten. I tillegg kan du få med deg Asareh Shekarchi opptre med sin far Ali Akbar Shekarchi i konserten Musikk fra Zagros-fjellene og Nazanin Pedarsani i programposten Øst Møter Nord – konsert, poesi og dans.